Program

Potencijalni kandidati za studentski Work and Travel program 2018 mogu biti studenti sa svih univerziteta iz Srbije koji nisu apsolventi i nisu u obnovljenoj godini.

Studenti kandidati dobijaju četvoromesečnu, radnu, J1 vizu i nakon isteka četvoromesečne vize, imaju mogućnost da ostanu još 30 dana na teritoriji SAD-a. Ova viza omogućava da, pored osnovnog posla, student može da radi neograničen broj poslova u slobodno vreme.

Cena studentskog programa je 500-700$ ukoliko se kandidat opredeli za posao lifeguard-a (+ 100 do 300$ depozita koji se studentu vraća sa poslednjim paycheck-om u Americi) ili 1299$ ukoliko se kandidat opredeli za neki od ostalih poslova (FULL placement opcija). 

U cenu lifeguard programa (500 do 700$) ulaze:

– troškovi prijave
– četvoromesečna (J1) studentska viza, odnosno obrazac DS-2019
– zdravstveno osiguranje,
– socijalno osiguranje,
– SEVIS fee
– trodnevni kurs koji se održava na bazenima u Nišu (Čair) i Beogradu (Tašmajdan),
– obezbeđeno radno mesto u SAD-u.

U cenu FULL programa (1299$) ulaze:

– troškovi prijave
– četvoromesečna (J1) studentska viza, odnosno obrazac DS-2019
– radna ponuda (Job Offer)
– zdravstveno osiguranje,
– socijalno osiguranje,
– SEVIS fee
– detaljna priprema za razgovor sa poslodavcem
– podrška 24/7.

U cenu programa ne ulaze:

– depozit od 100 do 300$ u slučaju lifeguard programa,
– cena povratne avio karte,
– zahtev za Američku vizu, koji se uplaćuje u Banca Intesi (160$),
– troškovi transporta i života u Americi.

Ukoliko kandidatu, Američka ambasada, iz bilo kojih razloga ne izda vizu, kandidatu se vraća sav novac osim iznosa od 250$ koji se zadržavaju na račun troškova američke kompanije. Takodje, američka ambasada zadrzava 160$ na ime troškova intervjua.

Prilikom prijave, neophodno je agenciji dostaviti osnovne podatke, pasoš ili ličnu kartu, kao i indeks na uvid i uplatiti prvu ratu programa u iznosu od 250$.

Regruter će blagovremeno obavestiti kandidata o tačnom datumu intervjua. Nakon dobijanja Američke vize, regruter daje, pre polaska za SAD, kartu i pasoš kandidatima. Većina kandidata poleće za SAD u periodu od 15. do 25. maja. Postoji mogućnost i kasnijeg polaska u zavisnosti od specifične radne ponude.

Ukoliko ste se opredelili za posao lifeguarda – sve informacije, vezane za proceduru u SAD možete videti klikom na work and travel usa – lifeguards.

Ako želite da pogledate šta je od dokumenata neophodno pre odlaska u ambasadu kliknite na link dokumenti za americku ambasadu.

Ako imate još nekih pitanja u vezi sa programom ne ustručavajte se da nas kontaktirate www.workabroad.rs/kontakt.