Ako si avanturista, voliš putovanja i egzotične destinacije Work and travel letnji poslovi u Americi za studente pružaju ti mogućnost da ostvariš svoje snove. I pritom još i zaradiš. Ocean City je odlično mesto koje ti pruža mogućnost da, u jednom gradu, radiš i iskusiš ono najbolje u Americi.

Predstavljamo ti 5 stvari koje moraš videti u Ocean Cityju, a koje će te ostaviti bez daha.

Ocean City plaža

Zamisli 10 milja čiste, suncem okupane plaže, idealnu vodu za kupanje i surfovanje i gomilu veselih ljudi spremnih da uživaju kao i ti. Ocean City plaža je mesto na kome ti mašta uopšte neće biti potrebna.

Jedini zahtev je spremnost da se zabaviš.

Plaže su otvorene za javnost i besplatne, a u blizini je uvek pregršt restorana koji, po pristupačnim cenama, nude sjajnu klopu.

Trimper’s luna park

Preko 100 različitih vožnji koje nudi Trimper’s luna park učiniće da se zabaviš kao nikada u životu. Ovde postoji ringišpil za svačiji ukus – od blagih karusela do vožnji od kojih će ti se podići kosa na glavi, a vrisak nećeš moći da zadržiš ako se nakačiš na čuveni Freakout.

Ok, ovo je jedno od najpopularnijih mesta u Ocean Cityju pa ne treba očekivati da ćeš proći sa totalnom sićom – trebaće ti oko 50 centi po vožnji, a paket od 40 karata je 19 dolara.

Ipak, opaka zabava koju ćeš imati i koju ćeš prepričavati i unucima, vredi svaku paru.

Nacionalni park Assateague Island

Ako nisi fan lokacija koje su krcate turistima razmisli o odlasku do obližnjeg Assateague Island nacionalnog parka. Ovo je jednodnevni izlet na kome ćeš obići ostrvo krcato divljim konjima.

Naime, ove životinje su se pošteno namnožile, a potiču od konja i kobila koje su preživele nesreću jednog španskog broda pre par vekova.

Ovo ostrvo je sjajno za pešačenje, a sve vreme dah će vam oduzimati predivan pogled na Atlantski okean, pa računaj na to da obavezno poneseš foto-aparat ili makar eksternu bateriju za mobilni telefon, jer nećeš moći da prestaneš sa snimanjem.

Šoping

Trgovinski centar na otvorenom u severnom delu grada je raj za kupoholičare. Ovde ćete naći prodavnicu svakog poznatog brenda, a neretko robu daju sa dobrim popustima.

Naravno, šoping centar je krcat kafićima i restoranima tako da se uvek možeš odmoriti i razmisliti na koju stranu dalje ići.

Riplijev muzej verovali ili ne

Ako ste voleli ili volite da čitate Zabavnik, Riplijev muzej verovali ili ne je nezaobilazna stavka za vas. Lako ga možete prepoznati po ajkuli koja pokušava da pobegne kroz fasadu muzeja.

Ovde ćete pronaći sjajne zanimljivosti iz celog sveta – od dvoglavih životinja, do smanjenih glava. Tu je više od 500 neverovatnih eksponata koji samo čekaju na vas.

Ulazak je 13.99$, a muzej je otvoren svakog dana od 10 – 17 časova.