Kao studentu poslednje godine prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, bilo mi je potrebno uneti malo uzbuđenja i avanture u monotoniju studentskog života. Čvrsto rešena da unesem promene, odlučila sam se za Work&Travel program agencije Work Abroad.

Na ovaj program sam otišla sama, a zahvaljujući zaposlenima u Work Abroad-u, ni jednom momenta nisam osećala neku nesigurnost ili neizvesnost pre puta. Prilikom pristizanja u SAD smo svi zajedno išli u kamp da se prisetimo osnovnih stvari vezano za posao spasioca. Tu sam stekla mnogo poznanstava i  prijateljstva koja su mi pomogla da ovo četvoromesečno putovanje pretvorim u najlepše životno iskustvo.

Mislila sam da ću stalno imati taj osećaj da sam stranac u dalekoj Americi. Međutim, moji cimeri i prijatelji, kao i zaposleni u Work Abroad-u, učinili su da se osećam kao kod kuće. Takođe, Ameri koji su mi svakodnevno dolazili na bazen, naizled samo obični dosadni stari ljudi, svakodnevno su me zasmejavali do suza, ugađali i učinili da se osećam prijatno i poštovano. Čak sam na kraju sezone, dobila odličan bakšiš kao znak zahvalnosti što sam bila tu za njih tokom leta.

Što se tiče onog „travel“ dela imali smo putovanja koja su bila organizovana za naše slobodne dane od strane agencije, a definitivno najjači utisak je poseta najvećem rolerkoster parku u SAD-u, Six Flags. Nezavisno od agencije, posetila sam jos neke gradove i regije koji nisu previše udaljeni od Vašingtona: čuveni Nju Jork, Boston.. itd. Ali o putovanjima ću vam pisati drugi put.

Nadam se da ću još jednom imati priliku da odem u SAD sa Work Abroad agencijom i opet ću izabrati Vašington DC, grad koji krojen baš po mojoj meri ?