Da bi putovanje i rad u inostranstvu ostavilo na vas utisak jedne velike zabave i nezaboravne avanture, bez onog svima nam dobro poznatog stresa i nepredviđenih situacija, naročito ako se mlada osoba, student odluči za jedno aktivno leto preko agencije za posao u Americi.

U prilog tome, podeliću svoje jako pozitivno iskustvo sa programom Work Abroad agencije, koji mi je omogućio putovanje i prvi moj boravak u SAD-u bez nelagode, od samog sletanja na aerodrom gde me je ljubazni predstavnik agencije Slobodan sačekao i odveo do obezbeđenog smeštaja, do nesebične podrške što se tiče uputstava oko upotrebe platnih kartica.

 

Ja Jelena, redovni student 3. godine Ekonomskog fakulteta u Nišu, mogu reći da je moj prvi tromesečni boravak sa radnom vizom u Rockville-u, u Maryland-u, i rad na bazenu kao spasilac bio jedna lepa priča koju sa oduševljenjem uvek prepričavam, a sem toga i iskustvo koje planiram da uskoro ponovim, naravno opet sa retko divnim i predusretljivim ljudima Work Abroad agencije.

Vratila sam se sa jako pozitivnim utiscima o Amerikancima kao običnim ljudima, koji su mi na bazenu više puta izašli u susret kad god sam imala neki uobičajeni problem , pomogli mi da nadjem mobilni telefon kada mi je slučajno ispao, prepoznali me kao zemljakinju Novaka Đokovića i sa oduševljenjem govorili o njemu. To mi je na neki način pomoglo da se osećam kao na svom terenu. Work and travel USA iskustvo mi je pored poznanstva sa novim prijateljima, otvaranja novih horizonta i odličnog provoda, pre svega u Čikagu i Vašingtonu, donelo i odličnu zaradu koja mi je pokrila i troškove puta i boravak.

Posle svih putovanja, šopinga i druženja, vratila sam oko 1000 dolara kući, vrlo zadovoljna za jednog studenta iz Srbije. Naravno, provod i šoping su bili nezaobilazni deo upoznavanja prelepog Čikaga koji me je u odnosu na Njujork oduševio manjom gužvom i čistijim ulicama, ali pre svega zato što je to američki grad Srba, tamo sam stekla dosta prijatelja, a sa dvojicom Bugara sam već napravila plan za narednu ovakvu avanturu kroz posao u SAD.

Ono što mi je pomoglo da se tako lako otisnem i bezbrižno uplovim u tu avanturu jeste poverenje i ljubaznost kojim su me osvojili ljudi Work Abroad tima, bili mi na raspolaganju u svakom trenutku, u svakoj nedoumici, u svemu sa čim se suočavamo kada prvi put mladi odlazimo na rad u inostranstvu. Zato me i beskrajno raduje što sa svojom prijateljicom Milicom opet planiram da se prijavim na njihov program.

Jelena