Work and travel – posao spasioca na bazenu u Americi

Radi kao Lifeguard u SAD, proputuj,
upoznaj ljude i dobro zaradi

Work and travel program za studente pruža ti priliku da dobiješ posao spasioca na bazenu u Americi, fantastično se provedeš i vratiš kući punih džepova. Ovo je pravi letnji posao u SAD za studente koji se odlično plaća, nije naporan, ali zahteva odgovornost.

Obezbedi sebi odličnu zaradu i besplatno se prijavi na Work and Travel program.

I pre nego što se zapitaš, ovaj posao spasioca na bazenu u Americi nema ama baš nikakve sličnosti sa poslom lifeguarda na moru ili nekom jezeru. U pitanju je work and travel angažman na bazenima kompanija Continental Pools, American Pool i kantri klubova poput Congressional Country Club, Bethesda Country Club i Chevy Chase Country Club. Radi se uglavnom na malim bazenima dubine od 1,5-2 metra uz odličan smeštaj i uslove rada.

Odlična prilika za posao u SAD sa minimalnim rizikom


Primarni cilj agencije Work Abroad je zaštita studenata koji se prijavljuju za Work and Travel u Americi. Zato je prijava na ovaj program potpuno BESPLATNA. Takođe, u slučaju odbijanja u ambasadi, agencija Work Abroad vraća sav novac koji uložiš u program, osim prve rate od 250$ i troškova ambasade.

Prijavi se na posao spasioca na bazenu u Americi.
Pozovi na 060/613-30-42

Šta sve podrazumeva posao spasioca
na bazenu u Americi?

Kao lifeguard na bazenu tvoje glavno zaduženje je da osiguraš bezbednost kupača.
Od tebe se očekuje da:

 • budeš u svojoj stolici dok su plivači u bazenu,
 • vodiš računa da se kupači ponašaju bezbedno,
 • proveravaš propusnice,
 • proveravaš kvalitet vode i, prema potrebi, dodaješ određene hemikalije u vodu,
 • održavaš bazen urednim.

U svakih sat vremena spasioci na bazenu imaju barem 15 minuta plaćene pauze. Dakle, nema izrabljivanja, ali se od tebe očekuje ozbiljnost i odgovornost tokom smene.

Što se tiče radnog vremena, od poslodavca do poslodavca, ono malo može varirati. U principu radi se od 10, 11 ili 12 pre podne do 18, 19, 20 časova u zavisnosti od radnog vremena bazena. Mada nekad smena može da bude i podeljena, ali se sve radi prema dogovoru sa tobom i drugim spasiocima koji su tu došli preko Work and travel programa.

S druge strane, svakako imaš mogućnost prekovremenog rada, ali i opciju da pronađeš dodatni part time posao ukoliko želiš.

Kakav smeštaj dobijaš tokom Work and travel programa?

Budući da se radi na bazenima velikih kompanija i kantri klubova, smeštaj je kvalitetan. Zapravo Work and travel spasioci često dobijaju veoma luksuzan smeštaj.

Dakle udoban krevet, lepo opremljena, čista soba sa kupatilom i smeštaj hotelskog tipa je minimum koji možeš očekivati kao sastavni deo posla spasioca na bazenu u SAD.

Ukoliko se među prvima prijaviš na Work and travel program imaš posebnu pogodnost - mogućnost da izabereš bazen u nekom od Country Clubova sa kojima sarađujemo. Prednost rada na ovim lokacijama jesu obezbeđeni obroci tokom radnog vremena i prevoz od tvog apartmana do bazena na kome radiš.

Ovo su luksuzni klubovi u čije članove se ubrajaju američki predsednici, poznati biznismeni, tako da je sve u vezi sa njima na lux nivou.

Ko može da se prijavi za posao spasioca na bazenu u SAD?

Work and Travel program je namenjen studentima akreditovanih fakulteta i visokih škola koji su u redovnom statusu.

Može se prijaviti svaki student bez obzira da li je na osnovnim, master ili doktorskim studijama, brucoš ili na završnoj godini, ali je uslov da nije u obnovljenoj godini i da redovno polaže ispite.

Kako se prijavljujem za Work and travel
program i koji su troškovi?

Kao što smo ti već naglasili, ovde nema nikakvih skrivenih troškova i niko ti neće tražiti dodana sredstva za neke izmišljene pripreme, davanje uputstava ili koje kakve slične besmislice.

Work and travel program za studente koji žele posao spasioca na bazenu u Americi dolazi kao daleko najkonkurentniji paket na tržištu po ceni od 1.200$ i 770EUR. U cenu je uključeno sve osim takse za vizu koja košta 185$.

Dodatna pogodnost je mogućnost da se sve plati u ratama: 350$ nakon prijave, a ostalo kasnije.

Dakle, u ovu cenu su uključeni:

 • povratna avio karta Beograd-Washington DC-Beograd sa jednom besplatnom promenom termina (a moguće i mesta) povratka,
 • troškovi transporta od aerodroma u Washington DC-ju do apartmana ili trening kampa u Americi,
 • prijava,
 • obezbeđen posao spasioca na bazenima,
 • obezbeđen smeštaj u opremljenim apartmanima (kirija se plaća u Americi, i odbija od plate)
 • medicinsko osiguranje u trajanju od 3-4 meseca, odnosno za vreme radnog dela programa
 • SEVIS taksa u iznosu od 35$,
 • četvorodnevna obuka za spasioce u Beogradu ili Nišu,
 • obrada papirologije,
 • priprema za razgovor i zakazivanje razgovora u američkoj ambasadi.
 • obrazac DS-2019 za J-1 vizu,
 • orijentacija u Srbiji i SAD,
 • 24h podrška.

Od ovog iznosa studentu u SAD može biti vraćeno 50 do 350$ na kraju sezone (program reimbursement) u zavisnosti od poslodavca i lokacije na koju ide.

Za posao spasioca na bazenu u SAD za studente nije neophodno napredno poznavanje jezika. Dovoljno je da možeš nesmetano voditi konverzaciju sa Amerikancima.

Znaj da sve vreme imaš našu kompletnu podršku 24/7 – i pre i tokom boravka u Americi. Sa tobom će biti neko iz agencije WorkAbroad i uvek ti biti na raspolaganju kako bi ti pružio pomoć za svaku vrstu problema i olakšao snalaženje.

Prijavi se na Work and travel program
za posao spasioca na bazenu u SAD

Ako si student i želiš da tokom leta radiš u Americi, dobro zaradiš i stekneš bogato iskustvo, vreme je da se prijaviš na Work and travel program.

Dovoljno je da nas pozoveš na telefon 060/613-30-42 ili pošalješ mail na office@workabroad.rs, a mi ćemo te kontaktirati.